V naší ordinaci máme skvělou novinku, kterou jsme se rozhodli sdílet s vámi – začali jsme používat moderní intraorální skener. Tato inovativní technologie nám umožňuje získat přesné 3D modely vašich zubů a ústní dutiny, a to všechno bez nepříjemných otisků. Přinášíme vám tím pohodlnější, rychlejší a přesnější zubařskou péči.

Co je to intraorální skener?

Intraorální skener je zařízení, které nahrazuje tradiční otisky zubů na zhotovení pevných protetických náhrad ( korunek a můstků jak na zuby, tak i na zubní implantáty) pomocí moderního 3D skenování. Skenování je rychlé, bezbolestné a nespojuje se s nepříjemným pocitem, který mnozí z vás znají z otiskovacího  materiálu. Tato technologie nám umožňuje získat podrobný a přesný obraz vašich zubů a ústní dutiny, což má řadu výhod.

Jaké výhody vám intraorální skener přinese?

S intraorálním skenerem je celý proces otiskování pohodlný a bezbolestný. Jeden z hlavních důvodů, proč pacienti ocení intraorální skenování, je absence nepříjemného pocitu způsobeného tradičními otisky. Už nebudeme muset vkládat do Vašich do úst nepříjemnou otiskovací lžičku naplněnou otiskovacím materiálem. , což mnoho lidí považuje za nepříjemné a dokonce někdy i provokující zvracení.

Mnoho pacientů má potíže s tradičními otisky, zejména ti, kteří mají zvýšený dávící reflex nebo mají obtíže s dýcháním při tradičním otiskování. Intraorální skenování umožňuje tyto problémy překonat.

Navíc je intraorální skenování rychlý proces, který trvá jen několik minut, zatímco tradiční otisky mohou vyžadovat delší čas na vytvrdnutí otiskovacího materiálu.

Díky detailním 3D modelům můžeme lépe diagnostikovat problémy a lépe plánovat vaši léčbu, což vede k přesnějším a efektivnějším výsledkům.

Náš skener vám umožní vidět 3D náhled vašich zubů, což vám pomůže lépe porozumět svému stavu a plánované léčbě.

Zubním technikům pak umožňuje vytvoření přesných modelů, které jsou důležité pro výrobu  korunek, můstků a jiných zubních náhrad. Díky tomu můžete očekávat ještě lepší, přesnější a komfortnější výsledek léčby.

Snadná archivace: Digitální modely vašich zubů lze jednoduše uložit a archivovat elektronicky. To usnadňuje budoucí srovnání stavu zubů a sledování výsledků ošetření.

Navíc jsme šetrní k životnímu prostředí: intraorální skenování eliminuje potřebu používat plastové otiskové materiály, což je ekologicky příznivé řešení.

Jak to funguje?

Během návštěvy v ordinaci jednoduše vložíme malý skener do úst a projedeme jím oblastí zubů a dásní. Během tohoto procesu se získávají 3D snímky vaší ústní dutiny. Výsledný model pak použijeme pro diagnostiku , plánování léčby a při zadávání výroby vašich zubních náhrad.

Jsme nadšení, že můžeme tuto moderní technologii přinést do naší ordinace a zvýšit tak vaši pohodlnost a spokojenost. Pokud máte ohledně intraorálního skenování nějaké otázky nebo chcete vědět více, neváhejte nás kontaktovat.